• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

EATON MESS

29 září, 2020

Mám tu další recept ve spolupráci s eshopem 4cook, kde můžete nají tyhle krásný skleničky nejen na pivo nebo na koktejly, ale skvěle se hodí i na dezerty, ne? Nevím jak vy, ale já v létě nemám moc chuť na nějaké těžké dezerty, takže takovýhle dezert je pro mě naprosto ideální! Zkoušeli jste ho už někdy? Je to skoro bez práce a zaručuji Vám, že bude určitě všem chutnat!
Na 4 porce:

  • 2 bílky
  • 120 g krupicového cukru
  • 350 g smetany ke šlehání
  • 300 g lesních borůvek
  • 150 g ostružin
  • 150 g kanadských borůvek

Začneme s přípravou pusinek. Bílky vyšleháme ručním šlehačem či robotem do polotuha, poté za stálého šlehání na maximální výkon začneme po lžících přidávat cukr. Šleháme tak dlouho, dokud cukrové krystalky zcela nezmizí a nám nevznikne hladký, lesklý a tuhý sníh, trvá to okolo 10-15 minut. V tuto chvíli předehřejeme troubu na 100 a plech vyložíme papírem. Sníh přesuneme do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a nastříkáme na plech pusinky libovolného tvaru a velikostí. Ty poté dáme sušit do trouby na 1 hodinu. Po hodině troubu pouze vypneme a necháme pusinky uvnitř dojít a vychladnout. Mezi tím si připravíme ovoce – lesní borůvky povaříme až rozvaříme, aby nám vznikla
hustá omáčka a necháme ji zcela vychladnout. Když jsou pusinky i omáčka vychladlé, vyšleháme smetanu do tuhé šlehačky a můžeme začít vrstvit. Začneme s vrstvou pusinek, ty můžeme v ruce lehce nadrtit. Poté nalijeme vrstvu husté omáčky, přidáme vrstvu vyšlehané šlehačky, a nakonec poklademe ostružinami a borůvkami. Poté začneme opět s pusinkami. Takto pokračujeme, dokud nemáme skleničky naplněné. Ihned podáváme. Dobrou chuť!

in Léto, Ostatní dezerty, Ovocné dezerty

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse