Extrémně krémové dýňové cupcakes (cupcakey) musíte vyzkoušet. Jsou plné voňavého podzimního koření a garantuji vám, že se po nich hned zapráší.
Na 12 kusů potřebujete:
Na těsto:
- 220 g dýňového pyré
- 90 g řepkového oleje
- 100 g mléka
- 125 g třtinového cukru
- 2 vajíčka
- 190 g hladké mouky
- lžičku skořice
- půl lžičky sušeného zázvoru
- půl lžičky perníkového koření
- lžičku kypřicího prášku
- půl lžičky sody
- špetku soli
Na krém:
- 100 g změklého másla
- 300 g smetanového sýru
- 60 g moučkového cukru
- 1/3 lžičky mleté vanilky
- lžíce vanilkového extraktu
- skořice na posypání
Začneme s přípravou těsta. Troubu předehřejeme na 180 °C a formu na muffiny vysteleme košíčky. Ve velké míse smícháme pyré, olej, mléko a cukr. Nyní přidáme vajíčka a prošleháme do hladké směsi. Ve vedlejší míse smícháme mouku, koření, kypřicí prášek, sodu a sůl. Směs mokrých i suchých surovin smícháme do jednoho hutného těsta, to poté přelijeme do připravených košíčků, uhladíme a dáme péct do rozpálené trouby na cca 25 minut, povrch korpusů by měl zezlátnout.
Jakmile jsou korpusy hotové, necháme je vychladnout ve formě cca 10 minut, následně přesuneme na chladicí mřížku a necháme dojít do pokojové teploty. Mezitím připravíme krém. Změklé máslo vyšleháme společně s cukrem, vanilkou a extraktem ručním šlehačem do nadýchané světlé pěny, trvá to několik minut. Nakonec zašleháme smetanový sýr.
Hotový krém přesuneme do sáčku s řezanou zdobicí špičkou a jednotlivé korpusy ozdobíme. Nakonec mírně posypeme skořicí. Dobru chuť!