Koukala jsem, že se vám tyhle double chocolate cupcaky vážně líbily a moc mě to potěšilo😍 tak tedy přidávám recept! Byly vážné výborné, tak je zkuste!😉💛
Suroviny na 12 cupcaků:
• 3 + 1/3 hrnku hladké mouky
• 3/4 hrnku másla
• 2 hrnku cukru
• 3 šťastná vajíčka
• 5 lžic kakaa
• špetka soli
• lžička sody
• 1 + 1/2 hrnku podmáslí
• 100 g čoko kousků nebo čokolády (nemusí být)
Na frosting:
• 280 g másla
• 2 hrnky moučkového cukru
• 7 lžic kakaa
• 100 gramů rozpuštěné vysokoprocentní hořké čokolády
Postup:
Předehřejeme si troubu na 180 a formu na muffiny si vyložíme košíčky. Já opět budu dělat vše v robotu, ale jde to klasicky. Nejdříve si připravíme těsto. Máslo a cukr na těsto dáme do mísi a šleháme, dokud se zcela nespojí, má nám vzniknout velmi světlá, nadýchaná a hladká směs. Mixování trvá okolo 5 minut😉 Poté postupně přidáváme vajíčka a opět šleháme do té doby, než se nevytvoří hladké těsto😊 Mezi tím si ve vedlejší míse smícháme mouku, kakao, sodu a sůl. Poté do máslové směsi střídavě přidáváme podmáslí a mouku a zase těsto šleháme, dokud se vše nespojí. Nyní máme hladké těsto a můžeme přidat čokoládu 😉 opatrně těsto nalejeme do muffinových košíčků. Ale pozor! Neplňte je až po okraj! Jen tak ze 2/3!😅 Formu vložíme do trouby a pečeme 15 až 20 minut, ještě radši zkusíme párátkem 😉 Poté cupcaky vyndáme a necháme alespoň 10 minut vychladnout ve formě, poté opatrně přesuneme na mřížku a necháme je zcela vychladnout😉 Teď jdeme na přípravu frostingu. Nejdříve vyšleháne máslo, poté přidame cukr, kakao a rozpuštěnou čokoládu, ta ale nesmí být horká! Měl by nám vzniknout tuhý krém, pokud je řidší, přidejte ještě trochu cukru, krém musí být doopravdy tuhý😊 ještě ho přesuneme na chvilku do ledničky, poté jen naplníme zdobící sáček a zdobíme 🤤 dobrou chuť!😍