• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

Cupcakes s arašídovým máslem

31 března, 2022

Dneska tu chci připomenou tenhle recept na kakaové cupcakes s arašidovým krémem, které jsem dělala již před nějakou dobou.🧡 Fakt je vyzkoušejte, jsou naprosto skvělý! A pokud nemáte rádi arašídy, klidně použijte jiné oříškové máslo, třeba pistáciové by bylo super!🤤

Jo a viděli jste už minulý recept na skvělý trojbarevný dortík?🤩

Zítra se chystám konečně na natáčení videa, tak jsem zvědavá, jestli to dopadne všechno tak, jak si to představuju😁

Na 12 cupcakes budete potřebovat:

Na těsto:
•120 g hladké mouky
•50 g přírodního kakaa
•100 g krupicového cukru
•Lžičku jedlé sody
•Půl lžičky kypřícího prášku
•2 vajíčka
•90 g řepkového oleje
•100 g podmáslí, popřípadě mléka
•70 g vychladlé silné filtrované kávy
•Špetku soli

Na krém:
•200 g arašídového másla
•400 g smetanového sýru
•50 g moučkového cukru

Troubu předehřejeme na 170 a formu na muffiny vyložíme košíčky. V míse smícháme mouku, kakao, cukr, kypřící prášek, sodu a sůl. V míse druhé smícháme vajíčka s podmáslím a olejem, poté obě mísy spojíme a vymícháme hladké těsto. Nakonec přidáme vychladlou kávu. Nyní bychom měli mít řidší hladké těsto, to nalijeme do připravených košíčků a vložíme do předehřáté trouby cca na 18 minut. Těsto před vyndáním raději vyzkoušíme párátkem. Korpusy by po vyndání měly být krásně měkké. Necháme je zcela vychladnout.

Když jsou korpusy již studené, můžeme se vrhnout na přípravu krému. Arašídové máslo lehce prošleháme s moučkovým cukrem, poté přidáme smetanový sýr a opět lehce prošleháme. Krém přesuneme do cukrářského sáčku se zdobící špičkou, ozdobíme jednotlivé korpusy a můžeme podávat.

in Buchty a bábovky, Čokoládové dezerty, Cupcaky a Muffiny, Ořechy a karamel, Uncategorized, Zima

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse