Taky to máte tak, že v létě vyhledaváte spíš lehčí dezerty s krémem a ovocem a hned jak se ochladí?saháte po čokoládě?😂 já rozhodně!🙋♀️ takže teď čekejte recepty plný čokolády, ale taky skořice, jablek, dýně a hrušek! Ale to, že jsem líná dát všechny ty recepty na blog je furt nemění🙈 v pondělí mi začíná škola, takže se obavám, že moje lenost bude ještě horší, každopádně nastupuji na magistra a jsem odhodlaná dát škole víc, než jsem tomu dávala na bakaláři! (Mami, doufám, že to čteš!) takže mi držete palce, ať už nejsem to neproduktivní 💩 jako jsem teď😂 a protože miluju tu čokoládu a sušenky, mám tady recept na takový cookie dough truffles, který zaručeně musíte vyzkoušet!🥰
Suroviny na 20 bonbónů:
60 g mléčné čokolády
60 g hořké čokolády
120 másla
Půl hrnku třtinového cukru
Půl hrnku cukru krupice
Hrnek a půl hladké mouky
Lžička vanilkové pasty
+ 140 g hořké čokolady na polevu
Postup:
60 g hořké a 60 mléčné čokolády si nasekáme na malé kousky a dáme prozatím stranou. V robotu či ručně utřeme máslo s třtinovým i bílým cukrem, přidáme vanilkovou pastu a pomalu přidáváme mouku. Nakonec přidáme nasekanou čokoládu. Těsto by mělo být v jedné velké kouli, pevné a lehce lepivé. Vezmeme si plech a vyložíme ho pečícím papírem. Z těsta začneme pomalu tvořit kuličky, budeme jich mít přibližně 20. Když je máme hotové, vložíme celý plech do mrazáku. Když budou kuličky zmrzlé, lepe se nám budou máčet do čokolády. Stačí tak na 20 minut. Mezi tím si ve vodní lázni rozpustíme zbylou hořkou čokoládu a necháme vychladnout. Pokud chcete, můžete rozehřát i nějakou mléčnou či bílou navíc a celé kuličky více ozdobit😊 já chtěla pouze jednoduché tmavé. Po 20 minitách truffles vyndáme z mrazáku a opatrně jeden po druhém máčíme v čokoládě, já si pomáhala dvěma vidličkama. Poté je jen položíme zpátky na plech a necháme čokoládu ztuhnout. Uchováváme v lednici a před podáváním necháme lehce povolit 😊