
Ultra čokoládový a tak skvělý! Doporučuji ho nejen všem milovníkům čokolády, uvidíte, jak se po něm hned zapráší, tak si recept rozhodně nezapomeňte uložit. ❤️ Nepečený cheesecake je zkrátka to pravé!
Poprvé jsem také doma zkoušela cheesecake z Lučiny Smetanové, a jsem upřímně nadšená. Určitě po ní u příštího nákupu koukněte, stojí za to! 👌🏻 Díky vyššímu procentu tuku je cheesecake opravdu skvělý, krásně smetanový, zároveň ale svěží né přehnaně hutný!😍 Na mém Instagramu najdete celé video, tak se na něj nezapoměňte kouknout! 🙂
#spoluprace
Na cheesecake o průměru 20 cm potřebujete:
- 180 g čokoládových sendvičových sušenek
- 55 g rozpuštěného másla
- 300 g 70% hořké čokolády
- 500 g Lučiny Smetanové
- 110 g moučkového cukru
- 20 g kakaa
- 300 g smetany ke šlehání
Na polevu:
- 50 g smetany ke šlehání
- 50 g 70% hořké čokolády
Formu o průměru 20 cm lehce vymažte máslem. Pokrájenou čokoládu ve vodní lázni rozpusťte na hladkou čokoládovou omáčku, poté nechte vychladnout, čokoláda musí být vychladlá, než s ní začnete pracovat. Sušenky rozmixujte i s náplní v mixéru na drobky, poté k nim přilijte rozpuštěné máslo a promíchejte do drobivého těsta. Sušenkový základ přesypte do formy a prsty umačkejte na dno do hladké vrstvy. Takto připravený korpus dejte ztuhnout do lednice na 10 minut. Mezi tím si připravte náplň. Lučinu Smetanovou asi 3 minuty šlehejte, poté prosejte moučkový cukr s kakaem a zašlehejte do hladkého krému.
Nyní za stálého šlehání na střední rychlost pomalu přidávejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu. Pokud byste ji přidali ještě horkou, mohla by se v krému opět srazit. Krém bude nyní velmi hustý, je možné, že kvůli čokoládě nepůjde ani šlehat. Ve vedlejší míse si vyšlehejte napůl smetanu ke šlehání, měla by být již lehce hustá, ale ne zcela ušlehaná, ihned ji přidejte do směsi a zašlehejte do hladkého, velmi hustého a našlehaného krému. Neměl by být tekutý, právě naopak, pokud je, šlehejte dále. Připravený krém přelijte přes uleželý korpus a dejte ztuhnout do lednice alespoň na 4 hodiny či přes noc.
Jakmile je cheesecake již odleželý, opatrně formu obkružte nožem, aby se dort odlepil od jejích stěn, a opatrně ho přendejte na talíř. Nyní připravte polevu. Čokoládu pokrájejte a nasypte do misky, smetanu ke šlehání nalijte do kastrůlku a pomalu zahřívejte. Jakmile se na smetaně objeví první bublinky, ihned ji stáhněte z plotny a nalijte na čokoládu. Nechte odstát cca minutu, čokoláda by se vlivem horké smetany měla rozpustit. Rozmíchejte do hladké čokoládové omáčky. Opatrně cheesecake polijte polevou a ozdobte hoblinami čokolády. Nechte pár minut polevu ztuhnout a můžete podávat.

