• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

ČOKOLÁDOVÝ FUDGE

22 ledna, 2020

Už dlouho dlouho hrozně dlouhoooo slibuji recept na chocolate fudge, tak tady konečně je❤️ Tenhle dezert má hrozně zvláštní a pro mě nepopsatelnou konzistenci, kterou jsem snad do teď nikdy nechutnala😭Doufám, že to teda aspoň někdo vyzkouší! Mám hrozně ráda, když mě označujete nebo mi posíláte fotky, že jste podle mě něco upekli❤️

Na jeden malý pekáček budete potřebovat:

2 hrnky krupicového cukru

4 lžíce kakaa

50 g čokolády na vaření

Hrnek mléka

Špetka soli

2 lžíce ztuhlého másla

Pekanové ořechy na ozdobu

V hlubokém kastrůlku dřevěnou vařečkou smícháme cukr, čokoládu, kakao, mléko a špetku soli. Za občasného míchání přivedeme k silnému varu, trvá to asi 10 minut, směs začne opravdu hodně stoupat, tak je dobré mít velký hrnec. Poté stáhneme oheň a stále vaříme, nyní však už nemícháme, dokud teplota nedosáhne 114 stupňů, trvá to asi 25 minut. Když má směs správnou teplotu, okamžitě stáhneme z ohně, přidáme máslo, jen ho vmícháme do směsi a bez míchání necháme vychladnout na 42 stupňů😊 můžeme si pomoci tak, že hrnec vložíme do mísy s ledovou vodou. Když je směs vychladlá, začneme ji ručně dřevěnou vařečkou hnětat a pořádně zprudka míchat. Směs tak po 5 minutách začne měnit svou konzistenci, ztratí lesk (zmatní se) a začne tuhnout. V tuto chvíli je přesuneme na plech vyložený pečícím papírem, uhladíme a posypeme nasekanými ořechy. Necháme vychladnout v pokojové teplotě, poté nakrájíme na kousky😊❤️

in Čokoládové dezerty, Ostatní dezerty, Podzim, Zákusky, Zima

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse