Už dlouho dlouho hrozně dlouhoooo slibuji recept na chocolate fudge, tak tady konečně je❤️ Tenhle dezert má hrozně zvláštní a pro mě nepopsatelnou konzistenci, kterou jsem snad do teď nikdy nechutnala😭Doufám, že to teda aspoň někdo vyzkouší! Mám hrozně ráda, když mě označujete nebo mi posíláte fotky, že jste podle mě něco upekli❤️
Na jeden malý pekáček budete potřebovat:
2 hrnky krupicového cukru
4 lžíce kakaa
50 g čokolády na vaření
Hrnek mléka
Špetka soli
2 lžíce ztuhlého másla
Pekanové ořechy na ozdobu
V hlubokém kastrůlku dřevěnou vařečkou smícháme cukr, čokoládu, kakao, mléko a špetku soli. Za občasného míchání přivedeme k silnému varu, trvá to asi 10 minut, směs začne opravdu hodně stoupat, tak je dobré mít velký hrnec. Poté stáhneme oheň a stále vaříme, nyní však už nemícháme, dokud teplota nedosáhne 114 stupňů, trvá to asi 25 minut. Když má směs správnou teplotu, okamžitě stáhneme z ohně, přidáme máslo, jen ho vmícháme do směsi a bez míchání necháme vychladnout na 42 stupňů😊 můžeme si pomoci tak, že hrnec vložíme do mísy s ledovou vodou. Když je směs vychladlá, začneme ji ručně dřevěnou vařečkou hnětat a pořádně zprudka míchat. Směs tak po 5 minutách začne měnit svou konzistenci, ztratí lesk (zmatní se) a začne tuhnout. V tuto chvíli je přesuneme na plech vyložený pečícím papírem, uhladíme a posypeme nasekanými ořechy. Necháme vychladnout v pokojové teplotě, poté nakrájíme na kousky😊❤️