• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

ČOKOLÁDOVÉ TRUFFLES

6 ledna, 2019

Po delší době přidávám konečně recept🙈 Tyhle super čokoládové truffles mě naprosto dostaly! Tak doufám, že je také zkusíte!😍Obalovala jsem je v pistáciích, kakau a v jahodách sušených mrazem, můžete ale zvolit oříšky dle libosti😍 tyto čoko bonbónky mohou být jak skvělým jedlým dárkem, tak i jen takovou mňamkou pro vás!😂😉

Suroviny na 15 kousků:

• 150ml vysokoprocentní šlehačky

• 200g kvalitní hořké čokolády (70%)

• špetka soli

• 50g kakaa

• lžíce másla

+ kakao, oříšky a sušené jahody na obalení

Potup:

Smetanu nalijeme do kastrůlku a pomalu zahříváme. Až dosáhne bodu varu, sundáme z plotny, přidáme máslo, sůl, kakao a nalámanou hořkou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda uplně nerozpustí. Bude to možná chvilku trvat, ale nebojte, rozpustí se! Když je směs uplně hladká, přesuneme ji do lednice a necháme odpočinout alespoň dvě hodiny. Po dvou hodinách by měla být směs už tuhá a budou se z ní dát tvořit kuličky. Já si nasekala na prkýnku jahody, pistácie a vysypala trochu kakaa, lžičkou jsem nabrala trochu směsi, trochu ji namočila v kakau, aby se tolik nelepila😊 poté jsem ji dala do připravených nasekaných oříšků na prkýnku a válela ji v nich, dokud se celá neobalila😉 poté přesuneme do krabičky a je hotovo! Je potřeba je skladovat v lednici, vždy je ale vyndejte 30 minutek před podáváním😊

in Čokoládové dezerty, Ostatní dezerty

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse