Na tuhle supr kombinaci jsem přišla úplnou náhodou. Dělala jsem tohle mini brownies, ale přišlo mi hodně obyčejný, tak jsem ho chtěla ozvláštnit nějakým krémem a vzpomněla jsem si, že jsem někde na Instagramu viděla právě krém s příchutí černého čaje 😀 Tak jsem trochu zaexperimentovala a povedlo se! I když se vám ta chuť může zdát na první pohled divná, fakt to zkuste! Stojí to za to! Je to hrozně neotřelá chuť, která ještě víc podpoří čokoládu, ale zároveň nebude dezert tak přeslazený 😊Pokud budete zkoušet, nezapomeňte mě označit na fotce a použít hashtag #lzickacukru😊
Suroviny na 5 dortíků:
- 40 g másla
- 60 g čokolády
- 40 g třtinového cukru
- 20 g moučkového cukru
- půl hrnku mouky (asi 65 g)
- 4 lžíce kakaa
- lžička kypřícího prášku
- 1 šťastné vajíčko
- špetka soli
Na krém:
- 3 pytlíky Earl Grey
- lžíce mléka
- lžíce vařící vody
- 40 g másla
- 90 g moučkového cukru
- špetka soli
- lžička vanilkové pasty
Postup:
Nejdříve si připravíme základ na krém. Do misky si dáme sáčky čaje, přidáme lžící vařící vody a mléka a pořádně v nich sáčky vykoupeme a vytlačíme z nich co možná nejvíce chuti 😊Necháme je takhle stát alespoň 20 minut 😊
Teď se vrhneme na přípravu dortíků. Předehřejeme si troubu na 170 a formičky (jakékoliv zapékací misky, hrníčky, cokoliv 😊) si vymažeme olejem. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo a necháme vychladnout. Mezi tím vyšleháme vajíčka s cukrem moučkou i s třtinovým, dokud lehce nezbělají, poté přidáme rozehřátou čokoládu s máslem 😊
Nyní v robotu nebo ručním šlehačem pomalu zašleháváme mouku, nejlépe po lžících 😊 Nakonec přidáme kypřící prášek, sůl (ta s čokoládou dělá divy :D) a šleháme, dokud se vše nespojí, ale ne moc dlouho, abychom těsto nepřešlehali! Těsto rovnoměrně rozdělíme do připravených formiček a hezky ho v nich uhladíme 😊
Dáme do předehřáté trouby a pečeme tak 15 minut, záleží na velikosti formiček, maximálně tak 18 minut, mělo by být ještě pružné na dotek a odrazit se zpátky 😊 Může se vám zdát, že ještě není, ale nebojte, tím, jak bude chladnout ještě trochu ztuhne 😊chvilku ho necháme ještě ve formičkách, pak pomocí nože trochu odchlípneme a z formiček vyklopíme 😊
Nyní se vrhneme na krém 😊 Po 20 (klidně i déle) minutách sáčky vyždímáme, tekutinu prozatím dáme stranou. Vyšleháme máslo společně s cukrem, vanilkou a solí, dokud se máslo hezky nerozvoní a není krásně jemné a světlé. Nakonec přidáme ochucenou směs mléka a vody. Poté jen krém dáme do zdobícího sáčku. Počkáme, dokud brownies zcela nevychladne, poté nazdobíme 😊 Uchováváme v lednici! Přeji dobrou chuť😊