• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Kuchařka
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Podle druhu
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Spolupracuj se mnou
  • o mně
  • kontakt
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný sladkých receptů

ČOKOLÁDOVÉ CRÈME BRÛLÉE

3 ledna, 2019

Crème brûlée miluju 💛 jestli ho máte taky rádi, tak zkuste i jeho čokoládovou variantu, ta je taky super! 😍 už jste ho ochutnali? 😊

Suroviny na 4 porce: .

• 600ml smetany ke šlehání (někdy dávám i půl s mlékem)

• 5 žloutků

• vanilkový lusk nebo lžíce vanilkové pasty (já používám pastu od Taylor & Colledge)

• cukr dle chuti (dávám tak 70g) .

• 80 gramů hořké čokolády (dávám Lindt 90%)

Postup:

Předehřejeme si troubu na 130°C. Smetanu dáme do hrnce společně s vyškrábaným luskem či s pastou a na mírném ohni pomalu zahříváme, po chvíli přidáme čokoládu 😊 Ve větší míse vyšleháme žloutky s cukrem. Počkáme až se čokoláda ve smetaně rozpustí, potom ji přidáme ke žloutkům 😉 promícháme, dokud se vše nespojí. Směs ještě přecedím přes sítko, které zachytí zbytky žloutků, lusku a čokolády ☺️ smetanovou směs nalijeme do zapékacích mističek a vložíme do pekáčku s vodou, pečeme asi hodinku 😉 necháme vychladnout a pak dáme alespoň na dvě hodiny do ledničky ☺️ před podáváním posypeme lžičkou cukru a zkaramelizujeme flambovací pistolkou 😍

in Čokoládové dezerty, Ostatní dezerty

Instagram

Můžete mě sledovat také na Instagramu
2022 © Lžička Cukru
made by soulmuse