Crème brûlée miluju 💛 jestli ho máte taky rádi, tak zkuste i jeho čokoládovou variantu, ta je taky super! 😍 už jste ho ochutnali? 😊
Suroviny na 4 porce: .
• 600ml smetany ke šlehání (někdy dávám i půl s mlékem)
• 5 žloutků
• vanilkový lusk nebo lžíce vanilkové pasty (já používám pastu od Taylor & Colledge)
• cukr dle chuti (dávám tak 70g) .
• 80 gramů hořké čokolády (dávám Lindt 90%)
Postup:
Předehřejeme si troubu na 130°C. Smetanu dáme do hrnce společně s vyškrábaným luskem či s pastou a na mírném ohni pomalu zahříváme, po chvíli přidáme čokoládu 😊 Ve větší míse vyšleháme žloutky s cukrem. Počkáme až se čokoláda ve smetaně rozpustí, potom ji přidáme ke žloutkům 😉 promícháme, dokud se vše nespojí. Směs ještě přecedím přes sítko, které zachytí zbytky žloutků, lusku a čokolády ☺️ smetanovou směs nalijeme do zapékacích mističek a vložíme do pekáčku s vodou, pečeme asi hodinku 😉 necháme vychladnout a pak dáme alespoň na dvě hodiny do ledničky ☺️ před podáváním posypeme lžičkou cukru a zkaramelizujeme flambovací pistolkou 😍