• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

CITRONOVÉ CUPCAKES S BÍLOU ČOKOLÁDOU

12 dubna, 2020

Tak jsem narychlo stihla ještě pár velikonočních receptů, i když velikonoční tyhle cupcakes dělají jen ty vajíčka😁🙈 ale co! Jsou výborný a na tom jediným záleží😍🌸 ta kombinace citronovýho korpusu s krému z bílý čoko je prostě nesmrtelná🍋 rychle jsem sem sepsala recept, ale hodím ho i na blog spolu s mazancem😊

Na 12 kusů potřebujete:

  • 90 g másla
  • 90 g hladké mouky
  • 2 vajíčka
  • 100 ml mléka
  • 100 g třtinového cukru
  • Kůru z jednoho citronu
  • Šťáva z půlky citronu
  • Lžička kypřícího prášku
  • Špetka soli

Na krém:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 g bílé čokolády
  • Lžíce moučkového cukru
  • Lžička vanilkové pasty nebo extraktu
  • + 80 g čokoládových vajíček na ozdobu

Začneme s přípravou krému – čokoládu hrubě nasekáme a spolu se 150 ml smetany začneme v kastrůlku zahřívat. Když je čokoláda rozpuštěná, stáhneme z plotny a necháme lehce vychladnout. Poté přelijeme do mísy na šlehání a dáme vychladit do lednice aspoň na 5 hodin, nejlepší je ale přes noc. Mezi tím si připravíme korpusy. Troubu předehřejeme na 180 a formu na muffiny vysteleme košíčky. Máslo utřeme společně s cukrem do pěny, přidáme citronovou kůru, šťávu a potupně začneme zašlehávát vajíčka. Když je směs spojená, přidáme mouku, kypřící prášek a špetku soli. Když máme hladké těsto, přilijeme mléko a zašleháme do těsta. To poté nalijeme do připravených košíčků do 2/3 a pečeme 10-15 minut, povrch by měl být zlatavý. Poté necháme vychladnout na mřížce. Když je krém po 5 hodinách zcela vychlazený, vyšleháme ho do tuha. Poté přilijeme zbylou smetanu s opět vyšleháme do tuha. Nakonec přidáme cukr a vanilkovou pastu a zašleháme. Směs přesuneme do zdobícího pytlíku a korpusy nazdobíme. Přidáme vajíčka a máme hotovo!💕

in Čokoládové dezerty, Cupcaky a Muffiny, Jaro, Léto, Uncategorized, Velikonoce, Zákusky

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse