• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

CITRÓNOVÁ BÁBOVKA

3 srpna, 2020

Mám tu pro vás další recept ve spolupráci s e-shopem 4cook, tentokrát je to tahle citronová bábovka s borůvkami, no mňam! Na tomto e-shopu můžete najít třeba tuhle krásnou formu na bábovku od značky Nordic Ware, já tuhle značku prostě miluju! Mají tak nádherné formy všemožných a hlavně netradičních tvarů 😊 Ale teď už k receptu!

Bábovky dělám hrozně ráda, je to klasika, která mě ale nikdy neomrzí, a tahle citronová stojí rozhodně za to!

  • 4 vajíčka
  • 200 g krupicového cukru
  • 150 ml oleje
  • 300 ml mléka
  • Kůra z jednoho chemicky neošetřeného citronu
  • Šťáva ze dvou citronů
  • 300 g polohrubé mouky
  • 150 g mražených či čerstvých borůvek
  • Lžíce kypřícího prášku
  • Špetka soli

Troubu si předehřejeme na 180 a velkou formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Oddělíme si žloutky od bílků, ke žloutkům přidáme cukr a vyšleháme je do hladké pěny, ručním šlehačem to trvá asi 3 minuty. Poté zašleháme olej, mléko, citronovou šťávu i kůru. Nyní přidáme mouku, kypřící prášek a špetku soli a vše promícháme. Ve druhé míse vyšleháme tuhý sníh, poté ho opatrně stěrkou zapracujeme do těsta. Nakonec přidáme mražené či čerstvé borůvky. Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme 1 hodinu. Po upečení necháme vychladnout ve formě, poté vyklopíme a můžeme podávat. Dobrou chuť!

in Buchty a bábovky, Dorty a koláče, Ovocné dezerty

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse