• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

CITRONOVÁ BABETKA

16 května, 2020

No a aby toho nebylo dneska málo, tak přidám i znovu recept na citronovou babetku, už jste jí zkoušeli?❤️😁 hrozně mě to překvapilo, ale babetka je za celý moje blogování váš uplně nejoblíbenější recept a to mě hrozně těší❤️ Takže moc moc děkuji a kdo ji ještě nezkoušel, tak šup šup! Třeba hned zítra😁💕
Na jeden chlebíček:
🍋4 vajíčka
🍋200 g krupicového cukru
🍋100 ml oleje
🍋250 ml mléka
🍋Kůra z jednoho chemicky neošetřeného citronu
🍋Šťáva ze dvou citronů
🍋250 g polohrubé mouky
🍋Lžíce kypřícího prášku
🍋Špetka soli
Na polevu:
🍋120 g moučkového cukru
🍋Lžička vody
🍋Lžička citronové šťávy
Troubu si předehřejeme na 180 a formu na chlebíček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Oddělíme si žloutky od bílků, ke žloutkům přidáme cukr a vyšleháme je do hladké pěny, ručním šlehačem to trvá asi 3 minuty. Poté zašleháme olej, mléko, citronovou šťávu i kůru. Nyní přidáme mouku, kypřící prášek a špetku soli a vše promícháme. Ve druhé míse vyšleháme tuhý sníh, poté ho opatrně stěrkou zapracujeme do těsta. To poté nalijeme do vymazané formy a pečeme 45 minut. Po upečení necháme vychladnout, poté vyklopíme z formy. Mezi tím si připravíme polevu – moučkový cukr smícháme s vodou a citronovou šťávou. Vychladlou babetu polevou polijeme a necháme ztuhnout.

in Buchty a bábovky, Česká, Jaro, Léto, Ovocné dezerty

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse