• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

CÍSAŘSKÝ TRHANEC

16 května, 2020

Slibovala jsem vám recept na trhanec a je konečně tu!😁❤️ Vy víte, jak to mám se psaním receptů🙈 no nebudu to okecávat a jdu hned na to! Můžete ho buď nakrájet nebo natrhat, to už záleží na vás, já k němu dala zkaramelizovaná jablka a byla to bomba👌🏻❤️ Tradiční trhanec se dělá nejprve na pánvi a pak v troubě, já bohužel ale pánev, co by mohla přijít do trouby, nemám, tak jsem prostě použila pokličku😁
Na 2 porce:
Na trhanec:

  • 🌸20g rozinek
  • 🌸10g rumu
  • 🌸2 vajíčka
  • 🌸2 lžíce krupicového cukru
  • 🌸100g mléka
  • 🌸80g hladké mouky
  • 🌸30 g másla
  • Na jablka:
  • 🍎3 jablka
  • 🍎2 lžíce krupicového cukru
  • 🍎lžička skořice
  • 🍎kapka rumu
  • 🍎lžíce másla

Nejprve si rozinky namočíme do rumu a necháme odstát alespoň 30 minut, mezi tím si připravíme jablka. Ta oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky, spolu s máslem, skořicí, cukrem a kapkou rumu je necháme v kastrůlku na mírném ohni zkaramelizovat, měla by být lehce měkká, poté začneme s přípravou těsta. Žloutky oddělíme od bílků, přidáme k nim dvě lžíce cukru a mléko vyšleháme do světlejší pěny. Poté přišleháme mouku a špetku soli. Ve vedlejší míse vyšleháme bílky dotuha, která pak opatrně pouhým podebíráním zapracujeme do těsta. Nyní bychom měli mít hladké a jemné těsto. Rozpálíme panem s máslem. To necháme lehce napěnit, poté do pánve nalijeme veškeré těsto. Minutu ho necháme opékat, poté ho zasypeme rozinkami a pár kapkami rumu. Smažíme 3 minuty, poté přiklopíme pokličkou a smažíme další 3 minuty. Po třech minutách tento velký lívanec obrátíme, vůbec nevadí, když se nám potrhá, a smažíme i z druhé strany další 3 minuty dozlatova. Poté přesuneme na talíř, nakrájíme či natrháme, rozdělíme na dva talíře, poklademe jablky a můžeme podávat. Pokud chceme, ještě pocukrujeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!😘

    in Ovocné dezerty, Podzim, Snídaně

    Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
    made by soulmuse