Čokoláda a maliny je prostě skvělá kombinace, která mě nikdy neomrzí!🤩
Vím, že i vy tyto dezerty máte rádi, takže jsem pro vymyslela tyto zase trochu jinou variantu tradičního brownies, co na to říkáte? Dali byste si kousek?🥰
Recept vzniknul ve spolupráci s Darbo, které jsem tu již představovala, tento jejich malinový džem je prostě skvělý a v kombinaci s nejen s čokoládou je to paráda!😍
*spolupráce
Na pekáček o rozměru cca 20×20 budete potřebovat:
Na brownies:
•220 hořké čokolády
•120 g másla
•2 vajíčka
•80 g hladké mouky
•25 g kakaa
•100 g třtinového cukru
•50 g krupicového cukru
•1/4 lžičky soli
Na cheesecake vrstvu:
•110 g smetanového sýru
•žloutek
•35 g krupicového cukru
•90 g malinového džemu Darbo
•50 g malin
Čokoládu společně s máslem rozpustíme ve vodní lázni a necháme zcela vychladnout. Mezitím, co směs chladne, připravíme si cheesecake vrstvu. Žloutek smícháme s cukrem, poté do směsi opatrně zapracujeme smetanový sýr, pokud budeme hodně míchat, mohl by sýr pustit vodu a směs by byla příliš tekutá. Ve vedlejší misce si odvážíme džem a maliny. Dáme vše prozatím stranou.
Jakmile je rozpuštěná čokoláda již studená, předehřejeme troubu na 170 stupňů a pekáček o rozměru cca 20×20 cm vyložíme pečícím papírem. Celá vajíčka společně s cukry vešleháme do světlé a nadýchané pěny, na nejvyšší rychlost to trvá cca 4 minuty. Jakmile jsou vajíčka našlehaná, snížíme rychlost na minimum a pomalu zašleháme čokoládovou směs. Mezi tím v míse smícháme mouku, kakao a sůl. Když jsou vajíčka i čokoláda propojené, přisypeme směs mouky a rychle zašleháme dohladka. Nyní bychom měli mít velmi tuhou směs.
Těsto přelijeme do připraveného pekáčku. Nyní těsto poklademe „bobečky“ sýrové vrstvy a džemu. Pomocí nože či špejle složky lehce spojíme, takže vznikne mramorování. Nakonec poklademe malinami a lehce je zatlačíme do těsta. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 30 minut, střed brownies by měl být stále lehce měkký. Ihned po vyndání posypeme hrubozrnnou solí a necháme vychladnout na plechu cca 2 hodiny.