Naprosto jednoduché, extrémně roztomilé a navíc extrémně výborné! Skládají se z vláčného brownie, jsou plněné karamelem a ozdobené křupavým Chocapicem.
Musíte je vyzkoušet, garantuju, že se každý bude divit, jak jste je udělali.
Na cca 6 kusů budete potřebovat:
- 150 g rozpuštěného másla
- 200 g krupicového cukru
- 60 g kakaa
- 2 vajíčka
- 65 g hladké mouky
- lžíci vanilkového extraktu
- špetku soli
- 2 lžíce rumu
- Chocapic
Na karamel:
- 60 g krupicového cukru
- 60 g smetany ke šlehání
- špetku soli
Začneme s přípravou těsta. Pekáček o rozměru cca 20×20 vymažeme lehce olejem a předehřejeme troubu na 165 C°. Vajíčka lehce prošleháme společně s rozpuštěným máslem a vanilkou, následně přidáme mouku promíchanou s cukrem, kakaem a solí. Pomocí stěrky vymícháme hladká čokoládové těsto. Přelijeme ho na plech, rozetřeme a vložíme do předehřáté trouby na 20 minut, správně udělané brownies by mělo být lehce nedopečené.
Mezi tím, co se brownies peče, připravíme karamel. Cukr nasypeme do malého rendlíku a necháme rozpustit na hladký a hnědý karamel, trvá to několik minut. Jakmile je karamel rozpuštěný, začneme za stálého míchání po malých troškách přidávat smetanu. Vždy počkáme, až vznikne hladká omáčka, až poté přilijeme další trošku. Karamel si vždy vlivem smetany lehce srazí, jak se smetana zahřeje, opět se rozpustí. Po přidání veškeré smetany vznikne bublající horká hnědá karamelová omáčka bez hrudek, nakonec vmícháme sůl. Necháme vychladnout, studený přelijeme do lahvičky či do cukrářského pytlíku.
Upečené brownies necháme lehce vychladnout, následně ho pomocí vidliček rozdrobí na mé kousky, přidáme rum a vypracujeme hladké vláčné těsto. Pokud je stále suché a nedrží u sebe, přidáme ještě trochu rumu. Rozdělíme ho na 6 kusů a vytvarujeme je do tvaru šišky. Z vrchu uprostřed uděláme do šišky větší dírku pomocí malé vařečky či například brčka a vlijeme dovnitř karamel.
Nakonec ozdobíme Chocapicem. Pracujeme odshora dolu, jednotlivé cereálie do těsta lehce zapichujeme. Můžeme lehce posypat moučkovým cukrem a je hotovo.