• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

BROSKVOVÝ KOLÁČ

22 ledna, 2020

Pamatujete tenhle koláč? Měl u vás obrovský úspěch, tak jsem si řikala, že ho tu připomenu! Já zvláštní, že vůbec nedokážu odhadnout, co se bude líbit a co ne🙈 vždycky, když jsem z něčeho nadšená já, tak to úspěch nemá a obráceně😂 Na koláč můžete použít jakékoliv ovoce, třeba s jablky by byl určitě super!😍

Budete potřebovat:

· 170 g hladké mouky

· 6 lžic moučkového cukru

· 85 g mandlové mouky

· 120 g másla

· Lžíce vody

· 1 žloutek

· Špetka soli

Na krém:

· 2,5 hrnku mléka

· 4 žloutky

· 1/2 hrnku cukru krupice

· 1/3 hrnku škrobu

· vanilkový lusk

· 4-5 broskví

V mixéru smícháme 170 g hladké mouky, 6 lžic moučkového cukru a 85 g mandlové mouky, mixujeme, dokud se suroviny nepromíchají. Nyní přidáme nakrájené máslo a opět promixujeme, vytvoří se nám menší hrudky. Nakonec přidáme lžíci studené vody a jeden žloutek a promixujeme. Těsto z mixéru vysypeme, a ještě rukama rychle zapracujeme do hladkého nelepivého těsta. Pokud se stále lepí na ruce, přidáme trochu mouky, poté dáme alespoň na 30 minut odpočinout do lednice. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a koláčovou formu vymažeme máslem, těsto na pomoučněném válu rozválíme a opatrně přeneseme do koláčové formy. Těsto uhladíme, propícháme na dně vidličkou a vložíme do rozpálené trouby na 15 minut. Mezi tím si můžeme připravit krém. V rendlíku smícháme 4 žloutky, krupicový cukr, škrob a vyškrábaný vanilkový lusk a promícháme do hladké pasty, nakonec přidáme mléko a pomalu zahříváme. Když směs dosáhne budu varu, začne pomalu houstnout, za stálého míchání jí vaříme ještě dalších 5 minut. Po 15 minutách vyndáme koláč z trouby a nalijeme do něj krém. Nakonec na krém poklademe nakrájené broskve na plátky a pečeme dalších 40-50 minut. Poté necháme vychladnout a dáme zatuhnout do lednice.

in Dorty a koláče, Jaro, Léto, Ostatní dezerty, Ovocné dezerty

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse