• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

BRAMBOROVÉ NOKY

5 ledna, 2019

Přišlo mi pár dotazů na domácí bramborové noky, tak tu mám pro vás recept😍 dělala jsem je s rajčatovou omáčkou z toho, co jsem měla zrovna po ruce a neskromně musím říci, že to byla nejlepší rajčatová omáčka, kterou jsem kdy jedla 😂😍 recept na ní přidám zítra, tak se těšte😉

Suroviny na 6 porcí:

• 1 kg brambor

• 1 šťastné vajíčko

• 300 g hladké mouky

• sůl podle chuti

• trochu hrubé mouky

Postup:

Brambory si uvaříme ve slupce a ještě horké oloupeme. Necháme je chvilku vychladnout a poté je nastrouháme najemno. Brambory osolíme, rozklepneme do nich jedno vajíčko a přidáme trochu mouky. Těsto lehce prohněteme, aby se vajíčko i sůl dostali všude😉 přidáme zbytek mouky a lehce a rychle prohněteme rukama. Těsto má být nelepivé a pevné, ale stále měkké. Linku si pomoučníme hrubou moukou a vyválíme z těsta dlouhé šišky asi 2 cm silné😊. Ty pak nožem rozkrájíme na jednotlivé noky. Pak si každý nok vezmu, vidličkou ho zakulatím a udělám na něm takové rýhy – tedy jen z estetických důvodů, můžete je nechat i jen pokrájené. Noky pak vaříme v osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na povrch – mělo by to být tak do 3 minutek😉 Dobrou chuť!😍

in Základní recepty

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse