• O mně
  • Spolupracuj se mnou
  • Kuchařka Na všední DEN
  • kontakt
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Sladké
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný skvělých receptů

  • Slané
  • Sladké
    • Buchty a bábovky
    • Čokoládové dezerty
    • Ovocné dezerty
    • Cupcaky a Muffiny
    • Ořechy a karamel
    • Dorty a koláče
    • Snídaně
    • Sušenky a drobné dezerty
    • Zákusky
    • Ostatní dezerty
  • Kuchařka NA všední DEN
  • Vánoční kuchařka
  • Podle ročního období
    • Jaro
    • Léto
    • Podzim
    • Zima
    • Velikonoce
    • Vánoce
  • Další
    • Podmínky ochrany osobních údajů
    • kontakt

ARAŠÍDOVÉ SUŠENKY

6 ledna, 2019

Řekněme si to upřímně, většina z nás už má svoje osvědčené recepty na vánoční cukroví🎄🎁 Proto jsem se rozhodla, že recepty na tradiční cukroví přidávat nebudu☺️ To ale neznamená, že žádné vánoční recepty nebudou! Připravte se na spoustu sušenek, pár cupcaků a taky jedlé dárky, na nich už pracuji! Tak sledujte můj profil, máte se na co těšit!😍💛 A tady přidávám slíbený recept na sušenky s burákovým máslem😍🥜 Suroviny na 30 sušenek:

• 2/3 – 1 hrnek hladké mouky

• 125g másla

• lžička jedlé sody

• 1 hrnek burákového másla

• 1 hrnek třtinového cukru

• 1 šťastné vajíčko

Postup:

Předehřejeme si troubu na 180 a plech si vyložíme pečícím papírem. V robotu vyšleháme cukr s máslem a burákovým máslem. Poté zašleháme vajíčko a mixujeme, dokud nemáme hladké těsto😉 poté přidáme mouku a jedlou sodu. Těsto má být tuhé a lehce lepivé😊 nyní si z těsta vytvoříme kuličky, pak z nich uděláme malé placičky, položíme na plech a pečeme 8-10 minut☺️ já peču sušenky vždy po šesti. Když sušenky lehce zezlátnou, vyndáme je z trouby a necháme na plechu vychladnout alespoň 10 minutek😉 poté přesuneme na mřížku🤤 můžete si je i nazdobit, stačí například polovinu namočit do rozpuštěné hořké nebo mléčné čokolády 😉😍

in Ořechy a karamel, Sušenky a drobné dezerty

Tvořeno s láskou od 2019 © Lžička Cukru
made by soulmuse