MINI PAŘÍŽSKÉ DORTÍČKY

Doufám, že všichni máte krásné Velikonoce!☀️ Ve spolupráce s Figaro jsem si pro vás tento rok připravila tyto mini pařížské dortíčky😍Jsou jednoduché a vypadají skvěle, nemyslíte? 🙏🏻Do stories jsem natočila i takový rychlý video recept, ten uložím i do výběrů😁💕 recept vzniknul v rámci Figaro Challenge, do který se zapojila i moje slovenská foodblogerská kolegyně Lenivá Kucharka, která si pro vás připravila taky jeden sladký recept, tak se k ní běžte mrknout, protože bude určitě stát za to!🥰🌸

Na korpus:

  • 2 vajíčka
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  •  2 lžíce krupicového cukru
  •  Lžíce kakaa
  •  Špetka soli
  • + máslo na vymazání

Na krém:

  • 100 g čokolády Figaro na vaření
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • Lžíce moučkového cukru
  • + čtvereček čokolády a čokoládová vajíčka na ozdobu

Na dva dortíčky:

Nejdříve připravíme krém. Čokoládu hrubě pokrájíme, poté ji přesuneme společně se smetanou do kastrůlku. Za stálého míchání přivedeme k varu, čokoláda by se měla zcela rozpustit. Když je čokoláda rozpuštěná, stáhneme z plotny a necháme lehce vychladnout, nakonec směs přelijeme do mísy na šlehání a dáme vychladit do lednice. Mezi tím připravíme korpus. Troubu předehřejeme na 180 a 2 formičky o průměru 10 cm vymažeme máslem. Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky si poté vyšleháme s cukrem do světlé pěny – ta musí být skoro až do bíla. Ve vedlejší míse vyšleháme tuhý sníh se špetkou soli, poté ho opatrně stěrkou do žloutků zapracujeme, ty pouze podebíráme, pracujeme velmi opatrně, aby nám sníh nespadl. Nyní přidáme postupně po jedné lžíci kakao i mouku vždy řádně a opět opatrně zamícháme. Těsto nalijeme do připravených formiček a pečeme v předehřáté troubě okolo 14 minut, poté necháme na mřížce vychladnout. Když je korpus vychladlý, prořízneme ho. Ledovou čokoládovou směs vyndáme z lednice a ručním šlehačem vyšleháme tuhou šlehačku, když je již tuhá, zašleháme také moučkový cukr. Nakonec tuhou šlehačku přesuneme do sáčku se zdobící trezírovací špičkou, naplníme krémem spodní část, poté přiklopíme vrchní částí korpusu a ozdobíme krémem ve tvaru hnízda. Ozdobíme čokoládovými vajíčky, čtvereček čokolády nastrouháme a dortíky posypeme.