Prvním receptem, co jsem z kuchařky Jamie Cooks Italy zkoušela, byly tyhle rizotové kuličky. A byly uplně výborné! Je to super recept! Často se mi stává, že udělám rizota až moc a ohřívané prostě už není dobré, tak tohle je krásný způsob, jak využít zbytky a ještě si pořádně pochutnat!😍 v kuchařce ho najdeme pod kapitolou Antipasti😉 já si je dělala ale i jako hlavní chod😊 jen mě mrzí, že jsem kuličky na fotce nerozpůlila, abyste viděli tu parádu!🤤 jak na ně tak koukám, musím si je brzo zase udělat!💛.
Suroviny:.
• zbylé rizoto (já měla tak 300g)
• 100g hladké mouky
• 100g strouhanky
• 1 šťastné vajíčko
• muškátový oříšek
• 100g mozzarelly
• 50g strouhaného parmezán
• olej na smažení .
• citron
Postup:
Rizoto si uvaříme den předem – například podle mého receptu o pár fotek níže. Do 3 mističek si připravíme klasický trojobal, jen do vajíčka přidáme muškátový oříšek a pořádně prošleháme. Mozzarellu si rozkrájíme na malé kousky, aby do každé kuličky byl jeden – já měla tak 15 větších kousků. Parmezán vmícháme do rizota. Mokrýma rukama děláme rizotové kuličky, vždy do jejího středu vložíme kousek mozzarelly. Pak obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Smažíme na pánvi s pořádnou dávkou oleje okolo 7 minut, dokud nejsou kuličky krásně hnědé. Poté dáme na talíř s
papírovým ubrouskem, tak se zbavíme přebytečného oleje
Podáváme pokapané citronem😍