• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Kuchařka
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Podle druhu
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Spolupracuj se mnou
  • o mně
  • kontakt
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný sladkých receptů

RIZOTOVÉ KULIČKY

2 ledna, 2019

Prvním receptem, co jsem z kuchařky Jamie Cooks Italy zkoušela, byly tyhle rizotové kuličky. A byly uplně výborné! Je to super recept! Často se mi stává, že udělám rizota až moc a ohřívané prostě už není dobré, tak tohle je krásný způsob, jak využít zbytky a ještě si pořádně pochutnat!😍 v kuchařce ho najdeme pod kapitolou Antipasti😉 já si je dělala ale i jako hlavní chod😊 jen mě mrzí, že jsem kuličky na fotce nerozpůlila, abyste viděli tu parádu!🤤 jak na ně tak koukám, musím si je brzo zase udělat!💛.

Suroviny:.

• zbylé rizoto (já měla tak 300g)

• 100g hladké mouky

• 100g strouhanky

• 1 šťastné vajíčko

• muškátový oříšek

• 100g mozzarelly

• 50g strouhaného parmezán

• olej na smažení .

• citron

Postup:

Rizoto si uvaříme den předem – například podle mého receptu o pár fotek níže. Do 3 mističek si připravíme klasický trojobal, jen do vajíčka přidáme muškátový oříšek a pořádně prošleháme. Mozzarellu si rozkrájíme na malé kousky, aby do každé kuličky byl jeden – já měla tak 15 větších kousků. Parmezán vmícháme do rizota. Mokrýma rukama děláme rizotové kuličky, vždy do jejího středu vložíme kousek mozzarelly. Pak obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Smažíme na pánvi s pořádnou dávkou oleje okolo 7 minut, dokud nejsou kuličky krásně hnědé. Poté dáme na talíř s

papírovým ubrouskem, tak se zbavíme přebytečného oleje

Podáváme pokapané citronem😍

in Italská

Instagram

Můžete mě sledovat také na Instagramu
2022 © Lžička Cukru
made by soulmuse