• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Kuchařka
  • portfolio
  • blog & recepty
    • Podle druhu
      • Čokoládové dezerty
      • Cupcaky a Muffiny
      • Dorty a koláče
      • Ovocné dezerty
      • Sušenky a drobné dezerty
      • Snídaně
      • Ořechy a karamel
      • Buchty a bábovky
      • Zákusky
      • Ostatní dezerty
    • Podle ročního období
      • Jaro
      • Velikonoce
      • Léto
      • Podzim
      • Zima
      • Vánoce
    • Základní recepty
  • Spolupracuj se mnou
  • o mně
  • kontakt
Lžička Cukru Blog

Lžička Cukru Blog

Foodblog plný sladkých receptů

PASTEL DE NATA

24 února, 2019

Pastel de nata jsem objevila úplnou náhodou při brouzdání po Pinterestu a musela jsem je hned zkusit🙈 a měly takový úspěch, že jsem je dělala hned dva víkendy po sobě😂 poprvé jsem je dělala z domácího listového těsta, ale podruhé už to byla rychlovka z kupovaného od @sklizeno , chutná však uplně jako domácí😉 takže kdo je nezná, tak doporučuji😍 přeji krásný prodloužený víkend💛

Suroviny na 16 kousků:.

• 500g listového těsto

• 20g hladké mouky

• 3 žloutky + jedno vajíčko

• vanilkové aroma (já používám marksandspencerczechrepublic)

• cukr dle chuti (já dávám tak 120g)

• 250ml mléka (nejlepší je plnotučné)

• kůra z jednoho citronu

• mletá skořice k podávání

Postup:

Z listového těsta si uděláme váleček a nožem ho rozdělíme na 12 kousků. Jednotlivé kousky poté rozdělíme do formy na muffiny, vytvarujeme z nich košíčky a dáme prozatím do lednice. Nyní si připravíme náplň. V misce si smícháme mouku s cukrem, ve druhé misce krátce prošleháme vajíčka. Mléko společně s citronovou kůrou a vanilkovým aroma či pastou dáme do menšího hrnce a pomalu zahříváme. Jakmile se začne vařit, odstraníme ho z plotny, odstraníme kůru a zhruba půlku horkého mléka přidáme k mouce a cukru. Mícháme, dokud se vše nespojí, potom přilijeme zbylé mléko. Za stálého míchání přidáme žloutky a vajíčko, dokud nevznikne hladká směs. Raději ji ještě přecedíme přes jemné sítko, které zachytí zbytky vajec či kůry, a necháme vychladnout. Když je náplň vychladlé, předehřejeme troubu na 250 a do košíčků rovnoměrně nalijeme náplň. Pečeme v předehřáté troubě 10-12 minut, dokud nejsou na povrchu zkramelizované. Hotové necháme chvilku vychladnout ve formě a poté přesuneme na chladící mřížku a posypeme skořicí, ta opravdu dělá velký rozdíl. Dobrou chuť! 

in Ostatní dezerty

Instagram

Můžete mě sledovat také na Instagramu
2022 © Lžička Cukru
made by soulmuse