RIZOTOVÉ KULIČKY

Prvním receptem, co jsem z kuchařky Jamie Cooks Italy zkoušela, byly tyhle rizotové kuličky. A byly uplně výborné! Je to super recept! Často se mi stává, že udělám rizota až moc a ohřívané prostě už není dobré, tak tohle je krásný způsob, jak využít zbytky a ještě si pořádně pochutnat!😍 v kuchařce ho najdeme pod kapitolou Antipasti😉 já si je dělala ale i jako hlavní chod😊 jen mě mrzí, že jsem kuličky na fotce nerozpůlila, abyste viděli tu parádu!🤤 jak na ně tak koukám, musím si je brzo zase udělat!💛.

Suroviny:.

• zbylé rizoto (já měla tak 300g)

• 100g hladké mouky

• 100g strouhanky

• 1 šťastné vajíčko

• muškátový oříšek

• 100g mozzarelly

• 50g strouhaného parmezán

• olej na smažení .

• citron

Postup:

Rizoto si uvaříme den předem – například podle mého receptu o pár fotek níže. Do 3 mističek si připravíme klasický trojobal, jen do vajíčka přidáme muškátový oříšek a pořádně prošleháme. Mozzarellu si rozkrájíme na malé kousky, aby do každé kuličky byl jeden – já měla tak 15 větších kousků. Parmezán vmícháme do rizota. Mokrýma rukama děláme rizotové kuličky, vždy do jejího středu vložíme kousek mozzarelly. Pak obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Smažíme na pánvi s pořádnou dávkou oleje okolo 7 minut, dokud nejsou kuličky krásně hnědé. Poté dáme na talíř s

papírovým ubrouskem, tak se zbavíme přebytečného oleje

Podáváme pokapané citronem😍