POT DE CARAMEL S LAUBEN SOUS VIDE STICK

Pot de Caramel s Lauben Sous Vide Stick

Jak už jsem ukazovala na Instagramu, navázala jsem spolupráci se značkou Lauben a dostala jsem na vyzkoušení jejich Sous Vide Stick. Znáte tuhle metodu přípravy pokrmů? Je to vlastně příprava ve vakuu a vodní lázni, ve které si přesně regulujete teplotu tak, jak chcete, a hlavně nemusíte pořád nic hlídat, zachovají se všechny chutě i živiny a vždy se vše povede! Hrozně dlouho jsem snila o tom, že si něco na tuto přípravu pořídím, ale nemohla jsem se k tomu dokopat  až mě oslovila firma Lauben a nabídla mi na vyzkoušení jejich ponorný vařič! Balení obsahuje i uzavíratelné sáčky, takže vakuovačku vůbec nepotřebujete! Můžete tak připravovat uplně všechno, přes ryby, zeleninu, vejce, maso až po dezerty! Trochu jsem se teda bála, že to bude moc složitý, ale je to fakt hrozně jednoduchý! Sous Vide Stick jen přiděláte k hrnci, nestavíte teplotu a čas a vše se uvaří za vás :D! A mám pro vás dokonce i promokód! A když zadáte v objednávce Lauben Sous Vide Stick kód LZICKACUKRU, tak budete mít slevu 1 000 Kč a to už se fakt vyplatí! Moc děkuji firmě Lauben za oslovení a za důvěru.

Jako recept, který jsem se rozhodla připravit, je dezert, a to konkrétně Pot de Caramel. Je to takový domácí karamelový puding a musím se pochválit, jak se mi povedl 😀

Na dvě porce budete potřebovat:

·         100 g krupicového cukru

·         40 g másla

·         200 ml smetany ke šlehání

·         200 ml mléka

·         3 žloutky

·         Zakysaná smetana k podávání

+ dvě uzavíratelné sklenice

Postup:

Lauben Sous Vide Stick připevníme k hrnci, teplotu nastavíme na 80 Stupňů a čas na 45 minut. Na pánvi rozpustíme cukr, když je zkaramelizovaný, přidáme máslo a mícháme, dokud se nevytvoří hladký karamel, poté dáme prozatím stranou. V hrnci přivedeme k varu smetanu na šlehání společně s mlékem. Když se nám směs vaří, odstavíme z plotny a pomalu ji malým pramínkem přilijeme ke žloutkům, který při nalévání smetanové směsi stále mícháme. Směs poté nalijeme ke karamelou a mícháme, dokud se obě složky nespojí. Pokud je karamel příliš ztuhlý, můžeme celou směs ještě lehce zahřát. Nakonec směs ještě přecedíme přes sítko. Naplníme sklenice, uzavřeme a ponoříme do hrnce na 45 minut, poté necháme vychladnout a ztuhnout v lednici alespoň 2 hodiny. Podáváme se zakysanou smetanou. Dobrou chuť!