PASTEL DE NATA

Pastel de nata jsem objevila úplnou náhodou při brouzdání po Pinterestu a musela jsem je hned zkusit🙈 a měly takový úspěch, že jsem je dělala hned dva víkendy po sobě😂 poprvé jsem je dělala z domácího listového těsta, ale podruhé už to byla rychlovka z kupovaného od @sklizeno , chutná však uplně jako domácí😉 takže kdo je nezná, tak doporučuji😍 přeji krásný prodloužený víkend💛

Suroviny na 16 kousků:.

• 500g listového těsto

• 20g hladké mouky

• 3 žloutky + jedno vajíčko

• vanilkové aroma (já používám marksandspencerczechrepublic)

• cukr dle chuti (já dávám tak 120g)

• 250ml mléka (nejlepší je plnotučné)

• kůra z jednoho citronu

• mletá skořice k podávání

Postup:

Z listového těsta si udělám váleček a nožem ho rozdělím na 16 kousků. Jednotlivé kousky pak rozdělím do formy na muffiny, vytvaruji z nich košíčky a dám formu do lednice😉 nyní si připravím náplň. V misce si smíchám mouku s cukrem a v misce jiné krátce prošlehám vajíčka. Mléko společně s citronovou kůrou a vanilkovým aroma dám do menšího hrnce a pomalu zahřívám. Jakmile se začne vařit, odstraním ho z plotny, odstraním kůru a zhruba půlku přidám k mouce a cukru☺️ a míchám dokud se vše nespojí, potom přiliju zbylé mléko. Za stálého míchání přidám žloutky a vajíčko, dokud nevznikne hladká směs😊 raději ji ještě přecedím a necháme vychladnout. Poté předehřejeme troubu na 250 a do košíčků rovnoměrně nalijeme náplň😉 pečeme v předehřáté troubě 15 minut, dokud nejsou na povrchu zkramelizované 😍 pokud jsou hotové, ale ještě nemají tu správnou barvu, zkuste troubu přehodit třeba na dvě minutky pouze na horní ohřev nebo na gril, barvička se hned objeví 😉 když jsou hotové, necháme je chvilku vychladnout ve formě a poté přesuneme na mřížku a posypeme skořící! Ta opravdu dělá velký rozdíl💛