JAHODOVÉ DORTÍČKY

Tak jak se všichni máte? Současná situace není sice nejlepší, ale věřím, že bude zase dobře☀️ Vím, že recept na tyhle dortíčky vám slibuji už déle, ale konečně jsem ho sepsala! Je to rychlý a mega dobrý a to je to hlavní!😁 a ještě vypadají naprosto krásně! Je to klasické piškotové těsto se šlehačkou a jahodami, zkrátka nic složitého❤️ Pokud nemáte takovou malou formičku, nezoufejte! Můžete udělat jednoduše piškot na plech a kolečka vykrojit třeba skleničkou a ze zbytků udělat třeba dezert do skleničky🌸 ta má je z @butlerscz
Na dvě formičky o průměru 12 cm budete potřebovat:
Na piškoty:
🍓2 vajíčka
🍓70 g polohrubé mouky
🍓60 g moučkového cukru
🍓100 g jahod
🍓180 ml smetany ke šlehání
🍓2 lžičky marmelády

+ moučkový cukr dle chuti

Nejdříve připravíme piškot. Troubu předehřejeme na 170 a dvě formičky vymažeme máslem (pokud nemáte formičky, tak plech vyložíte pečícím papírem) Žloutek oddělíme od bílku, ke žloutku přidáme 2/3 cukru a vyšleháme do světlé pěny, poté dáme prozatím stranou. Ve vedlejší míse vyšleháme bílky se zbylou 1/3 cukru do tuha, pak sníh přidáme k vyšlehaným žloutkům a opatrně zamícháme jen lehkým podebíráním, aby nám sníh nespadl. Poté opět opatrně po lžících zamícháváme mouku, dokud nemáme hladké těsto. To pak přesuneme do formiček a pečeme v předehřáté troubě okolo 12 minut. Těsto by mělo být lehce hnědé a nafouklé, poté necháme vychladnout. Když je piškot vychladlý, prořízneme ho. Šlehačku s cukrem dle chuti vyšleháme, jahody rozpůlíme a můžeme dortíky sestavit. Spodní část piškotu pomažeme marmeládou, poté rozprostřeme jahody po okraji spodku dortíku a vnitřek lžící či cukrářským sáčkem naplníme šlehačkou. Poté jen přiklopíme druhou půlkou, ozdobíme šlehačkou a jahodou, pocukrujeme a máme hotovo!❤️