Jahodová zmrzlina
Doba přípravy 100 minut + mrznutí
Suroviny:
· 1,5 kg jahod
· 1 plechovka kondenzovaného mléka
· Lžíce moučkového cukru
· 500 ml smetany na šlehání
Postup:
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů, jahody umyjeme a očistíme a položíme do hlubšího pekáčku. Ten vložíme do předehřáté trouby a pečeme jahody 50 minut, aby nám pustily šťávu, poté necháme zcela vychladnout. Když jsou jahody studené, tak je spolu s veškerou šťávou rozmixujeme, můžeme nechat i nějaké větší kousky. Poté přidáme plechovku kondenzovaného mléka a lžíci cukru a pořádně promícháme. Nakonec si v míse vyšleháme 500 ml smetany na šlehání, přidáme ji k jahodové směsi a opět promícháme. Takto hotovou zmrzlinu přelijeme do vzduchotěsné nádoby a umístíme do mrazáku. Po 9 hodinách by měla být zmrzlina již zcela zmrzlá.