JABLEČNÁ BÁBOVKA SE SIRUPEM JUPÍ

Dneska bych vám tu chtěla ukázat nový recept, a to na tuhle super podzimní jablečnou bábovku, která vznikla ve spolupráci s Jupí. Jejich sirupy určitě všichni znáte, pro recept jsem vybrala jejich superovocný sirup s příchutí Jablko, který se do bábovky skvěle hodí! Zkoušeli jste už někdy péct se sirupy? Mě to hrozně baví, můžete do pečení dostat super chutě! Na říjen společně chystáme ještě jeden podzimní recept, tak se určitě máte na co těšit! 🙂

Na jednu malou bábovkovou formu budete potřebovat:
• 100 g změklého másla
• 90 g krupicového cukru
• 270 g jablek
• 120 g mléka
• 4 vajíčka
• 100 g zakysané smetany
• 80 g jablečného sirupu Jupí
• 240 g hladké mouky
• Lžička skořice
• Špetka soli
• Lžička jedlé sody
Troubu předehřejeme na 180 a menší bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Máslo si v robotu či ručním šlehačem vyšleháme společně s cukrem. Trvá to okolo 5 minut, máslo by se mělo krásně rozvonět, zbělat a lehce nabít objem. V tuto chvíli k němu začneme postupně zašlehávat vajíčka jedno po druhém. Ve vedlejší míse mezitím smícháme mléko, sirup Jupí a zakysanou smetanu. Když jsou vajíčka dokonale zašlehaná do másla, začneme pomalu přilívat směs mléka. Šleháme, dokud není těsto zcela kompaktní. Ve vedlejší míse smícháme mouku, skořici, špetku soli a sodu. Tyto sypké suroviny za stálého šlehání postupně přisypáváme do těsta a opět šleháme, dokud nemáme hladké hustší těsto. Nyní si připravíme jablíčka. Oloupeme je, zbavíme jádřince a nakrájíme na drobné kousky. Jablka nasypeme do těsta, už ale nešleháme, jen je lehce stěrkou zapracujeme. Takto hotové těsto přelijeme do bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě 50 minut až 1 hodinu.

Když je bábovka upečená a má zlatavo hnědý okraj, vyndáme ji z trouby a necháme ve formě vychladnout okolo 30 minut, poté ji vyklopíme na talíř a necháme zcela vychladnout. Podáváme pocukrovanou moučkovým cukrem.