INDIÁNCI

Tak dneska mám konečně první recept ze série tradičních zákusků! A první jsou indiánci, jak jinak! Už mám vyfocený i rakvičky a věnečky, o víkendu budu dělat ještě likérový špičky, tak se máte na co těšit😅 budu to tady prokládat i jinýma dezertama teda, aby toho na vás nebylo zase moc🙈 každopádně plánuju i ty laskonky, punčáky, větrníky, sachr i pařížák a předělám i recept na kremrole, který jsem dělala asi před rokem😊 možná ještě udělám nějaký z těch zákusků, co jste mi psali🥰 Indiánci jsou snad ty nejklasičtější zákusky! Vypadá to složitě, ale fakt se toho vůbec nemusíte bát, je to brnkačka💕 tak co, vyzkouší je někdo?🥰

Na 12 kousků budete potřebovat:

Na piškoty:

1 vajíčko

35 g polohrubé mouky

30 g moučkového cukru

Na indiánky:

3 bílky

75 g moučkového cukru

60 ml vody

70 g krupicového cukru

180 g hořké čokolády

70 g másla

Nejdříve připravíme piškoty. Troubu předehřejeme na 170 a pekáček vyložíme pečícím papírem. Žloutek oddělíme od bílku, ke žloutku přidáme 2/3 cukru a vyšleháme do světlé pěny, poté dáme prozatím stranou. Ve vedlejší míse vyšleháme bílky se zbylou 1/3 cukru do tuha, pak sníh přidáme k vyšlehaným žloutkům a opatrně zamícháme, aby nám sníh nespadl. Poté opět opatrně po lžících zamícháváme mouku, dokud nemáme hladké těsto. To poté přesuneme do zdobícího sáčku s kulatou špičkou a nastříkáme na plech kolečka. Vložíme je do předehřáté trouby asi na 12 minut. Poté je necháme vychladnout.Nyní si připravíme indiánky. Vodu společně s krupicovým cukrem vložíme do kastrůlku a necháme pár minut odstát. Nyní začneme pomalu ohřívat a připravovat cukrový rozvar. Mezi tím co se rozvar ohřívá, začneme pomalu v robotu či ručním šlehačem šlehat bílky společně s moučkovým cukrem, poté pomalu zvyšujeme rychlost. Když rozvar dosáhne teploty 120 stupňů (bude hodně hodně bublat), stáhneme z ohně. Bílky v tuto chvíli šleháme na maximum a tenkým pramínkem (opravdu tenkým a pomalu, jinak se vám ve sněhu udělají cukrové krystalky) opatrně přiléváme cukrový rozvar a šleháme dokud se celý rovnoměrně nezašlehá a nám nevznikne opravdu hustý, tahavý a bílý sníh, který nejde ani sklepnout z metličky. Šleháme, dokud celá směs nevychladne – mísa, ve které šleháte, by měla neměla být teplá. Poté přesuneme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou a stříkáme indiánky na připravené piškoty do toho pověstného indiánkového tvaru. Když máme indiánky na piškotech, přesuneme je do lednice tak na dvě hodiny, aby zcela ztuhly. Těsně před vyndáním indiánků z lednice si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu společně s máslem, když je již tekutá, přesuneme ji nejlépe do vysoké sklenice, ve které pak budeme indiánky namáčet. Musí být ale dostatečně široká, počítejte ale, že vám čokoláda ještě zbyde, jinak se to ale udělat bohužel nedá😔 čokoládu nechte vychladnout, nesmí být horká, ale zase nesmí zase uplně tuhnout. Indiánka vždy chytněte za piškot, namočte ho celého do čokolády, vzhůru nohama nechte stéct přebytečnou čokoládu a postavte, takto opakujte sem všema😊 hned poté je přesuneme zase hned do lednice, necháme ztuhnout a můžeme podávat❤️