CREPE SUZETTE SE SIRUPEM JUPÍ

Věděli jste, že je dnes Světový den kuchařů? My ano, proto jsme taky společně s Jupí vytvořili další recept, a to tyhle palačinky Crêpe Suzette plněné tvarohem Jsou to palačinky podávané s pomerančovo karamelovou omáčkou a musím říct, že mě ta chuť teda dostala! A taky jsem si je mohla konečně odškrtnout ze seznamu věcí, které chci zkusit upíct 😀 Taky máte někde napsaný takový seznam? Já teda jo a musím říct, že je teda hoodně dlouhý! 😀 Crêpe Suzette na tomhle seznamu byly už tak 3 roky, a tak jsem ráda, že jsem se díky spolupráci s Jupí k tomuto receptu konečně dostala Vyzkouší je taky někdo?

Na dvě porce budete potřebovat:
Na těsto:
• 260 g mléka
• 15 g pomerančového sirupu Jupí
• 2 vajíčka
• 95 g hladké mouky
• Špetka soli
Na omáčku:
• 2 celé malé pomeranče
• 25 g pomerančového sirupu Jupí
• 100 g čerstvé pomerančové šťávy – cca 1 velký pomeranč
• 65 g krupicového cukru
• panák Amaretta
• 250 g tvarohu

Začneme s přípravou palačinek. Mléko promícháme s vejci a se sirupem. Za stálého šlehání postupně přisypáváme mouku, mělo by nám vzniknout hladké a poměrně řídké těsto bez hrudek. Na kapce oleje osmažíme jednotlivé tenké palačinky. Když jsou palačinky hotové, vrhneme se na přípravu omáčky. Cukr nasypeme do pánve a pomalu ho za občasného míchání zahříváme. Mezi tím smícháme pomerančovou šťávu, Amaretto a sirup Jupí. Když je cukr rozpuštěný a zlatavý, přilijeme směs pomerančové šťávy. V tuto chvíli se karamel srazí a my
musíme směs dále vařit, karamel se opět začne rozpouštět a nám vznikne hladká omáčka. Mezi tím si připravíme pomeranče. Ty si oloupeme a pokusíme se odkrájet co možná nejvíce bílých šlupek. Když je omáčka již hladká, přidáme pomeranče. Omáčku vaříme další cca 3 minuty, dokud lehce nezhoustne
do námi požadované konzistence. Neměla by být moc řídká ale zároveň ani až moc hustá. Zkrátka tak akorát! Pomeranče nám krásně zkaramelizují a změknou.
Když je omáčka již hustá a krásně hladká, můžeme se vrhnout na kompletaci. Palačinky naplníme tvarohem a přehneme na trojúhelníčky. Nakonec zalijeme omáčkou s kousky pomerančů a ihned podáváme. Můžeme také doplnit zmrzlinou či mandlovými plátky. Dobrou chuť! 🙂