BUBLANINA S DROBENKOU

Jeden easy peasy recept na švestkovej koláč s drobenkou! Suroviny na formu 20×20

  • · 2 vajíčka
  • · 90 g třtinového cukru
  • · Hrnek polohrubé mouky
  • · Lžička prášku do pečiva
  • · 250 ml smetany ke šlehání
  • . 4 lžíce mléka
  • Tři hrnky vypeckovaných švestek
  • + máslo a hrubá mouka na vymazání formy
  • Drobenka:
  • 4 lžíce másla
  • 6 lžic cukru moučka
  • 6 lžic hrubé mouky

Postup:

Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 stupňů a formu vymažeme máslem a moukou. Vajíčka spolu s cukrem vyšleháme šlehačem do světlejší pěny, trvá to asi dvě minuty. Poté přidáme hrnek polohrubé mouky, lžičku prášku do pečiva a pořádně promícháme. Nakonec přidáme 250 ml smetany ke šlehání a mléko – nyní měli bychom mít hladké řidší těsto. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, zasypeme švestkama slupkou dospodu a lehce je zatlačíme do těsta. Na drobenku rozpustíme máslo, smícháme s moukou a cukrem do tuhého drobivého těsta, rozdrobíme po koláči a vložíme do trouby. Pečeme 20-25 minut podáváme pocukrované.